onsdag den 30. august 2017

Arrrrgghhhh.... -  Frustration... 😓


2. skoledag på DigiTek modulet på Metropol i går...


Gik derindefra nedslået og frustreret, og havde en følelse af at jeg absolut intet fattede af pensummet.
Samt at mine evner til de at håndtere diverse digitale medier, hvilket jeg egentlig på forhånd synes var relativt stabile, tilsyneladende ikke var i nærheden af det niveau der åbenbart forventes af modulet?


Der var en debat i klassen der gik på, at folkeskoleeleverne ikke lærer tilstrækkeligt, at bruge de digitale medier og værktøjer, således at de efterfølgende måske bliver hægtet lidt af på erhvervsuddannelserne. Helt specifikt gik debatten på Google, da det også er den platform som undervisningen på dette modul tager afsæt i. At folkeskoleeleverne ikke havde gennemgående kendskab til alle Googles funktioner, og derfor burde have et kursus specielt i dette medie.


Efter at have reflekteret over dagen derinde, samt didaktikken bag strukturen af dagen, måtte jeg undre mig over følgende:


Der var bred enighed i, at man burde ruste de elever bedre, samt at man skulle være varsom med at forvente at de kunne bruge alle funktionerne i Google. Samt at man måske skulle afsætte mere tid, når man skulle lære at bruge disse funktioner, således at eleverne kunne nå at følge med.


Hvorefter vi som undervisere, men en nogenlunde fornuftigt opfattelsesevne, bliver bombarderet på modulet med nye programmer, nye platforme og for mig nye features i Google, som vi "bare lige" skulle prøve at bruge... Jeg var blæst tilbage...  😡


Jeg havde ikke en fornemmelse af, at der blev taget hensyn til præcis den samme problematik, vi netop lige havde snakket om vedr. vores egne elever på faguddannelserne. Men at det blev forventet, at det kunne vi selvfølgelig alle sammen..!!?
Øhhh, nej... Vi er jo præcis i samme båd som vores elever på det punkt, når der skal indlæres nye ting. Personlig trækker jeg mig ud af fællesskabet, når jeg har en føleles af, at der bare køres på, og man ikke undersøger om man har alle med, inden man går videre med den næste nye platform. Eller at man undersøger om alle har forstået det. Og ja, jeg kunne have spurgt selvfølgelig.. Men som vores elever også er forskellige, er vi det nu også... 😉


Alt andet lige.. Dette skulle ikke opfattes som personlig kritik af den enkelte underviser, men mere et vink med en vognstang om, at man rent didaktisk set bør være ligeså opmærksom på de ældre elever, som med de yngre på uddannelserne. Vores måde at interagere og adabtere ændres ikke meget med alderen.


Så én ting er at jeg selv gik frustreret derfra. Det kan være hvad det være vil.
Men det fik mig om ikke andet til at reflektere over mine egne elevers situation, og at man nogen gange ikke bare skal forvente at de alle sammen er med. At nogen kan have "et forsvar mod læring" af forskellig art. Heriblandt mig selv - åbenbart... 😲




torsdag den 24. august 2017


Inspiration...

På de 2 første hoved forløb, hvor jeg har mine lærlinge, skal de gennemføre undervisningen og bestå både teoretisk og praktisk prøve, så de kan erhverve kørekort til både Kat. C og CE (Lastbil+hænger)





For at kunne gennemføre denne teoriundervisning, bruger vi på TEC et webbaseret teoriprogram, hvor vi kan monitere elevens gennemførsel af de enkelte lektioner, samt føre en elektronisk "Log", som er et lovkrav fra politiets og Justitsministeriets side af.

For at kunne tilgå dette undervisningsprogram, skal man først og fremmest oprette en brugerprofil, samt betale for de ønskede ydelser. Af disse årsager, kan jeg naturligvis ikke linke til dette. Men kan linke til deres hjemmeside








Link til Køreklar: http://www.koreklar.dk/



Når eleverne logger ind på deres profil, får de dette billede frem. Ude i venstre side kan de "aktivere" et Menu-rullegardin, som "slider" ud, og på dette kan de se deres valgmuligheder.









De klikker herefter på deres valg (F.eks. Kat. C), hvorefter programmet folder sig yderligere ud til de enkelte lektioner.





Herefter skal de slavisk gennemføre pensummet i lektionerne, og der er mulighed for at "låse" programmet, således at de først får adgang til næste element, når det forrige er gennemført.









Der bliver speaket ind over billederne, og hvis eleven klikker for hurtigt videre, eller igennem billederne, og ikke lytter til pensummet, bliver lektionen ikke "grøn", som indikerer at lektionen er gennemført.

Hvordan det anvendes:



Jf. politiets undervisningplaner, skal eleven gennemføre teorien til et bestemt emne, inden de må udføre de praktiske køretimer i selvsamme pensum, f.eks. rundkørsel, motorvej, mørkekørsel osv.
Derudover er det beskrevet, at eleverne igennem hele forløbet skal føres fra nemmere til sværere  
emner, således at man f.eks. ikke må starte med motorvejskørsel fra 1. lektion af, men skal vente til eleven er bedre rustet, og dermed opnår den tilsigtede læring.
Det kan måske virke naturligt for mange, men for at sikre sig en ensartet undervisning i hele landet, er sådanne ting beskrevet i politiets "Lærervejledning for kørelærere".


tirsdag den 22. august 2017


Forkert belæsning af trailer:



https://www.youtube.com/watch?v=KyagKzvJwYw





Hvordan motiverer jeg eleverne til at ville lære at udføre lastsikring og surring korrekt?






Baggrund...

Jesper Nygaard - EUD Faglærer på TEC i Hvidovre, indenfor chaufførbranchen.


Til dagligt underviser jeg lærlinge på deres 1. hovedforløb, hvor det hovedsageligt går ud på, at eleverne skal erhverve kørekort til lastbil (Kat. C), og efterfølgende til lastbil med påhængskøretøj (Kat. C/E).


Derudover underviser jeg i specialer indenfor branchen, som pt. er:


➽ National- /International Godstransport (Transportdokumenter)
➽ Temperaturfølsomt Gods
➽ Lastsikring og Surring
➽ Kørsel med Modulvogntog

Rookie...

Så er man blevet Blogger... Åbenbart...😎

Baggrund

QR-koder til instruktionsvideoer

Sammen- & frakobling af vogntog (Kort Version)         Sammen- & frakobling af vogntog (Lang Version)